Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Προσυμπτωματικός έλεγχος mantoux στο σχολείο μας



Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 όπως ενημερωθήκαμε θα πραγματοποιηθεί καθολικός προσυμπτωματικός έλεγχος  mantoux στο σχολείο μας.
Προκειμένου να γνωρίσουμε τι είναι το εμβόλιο και το λόγο για τον οποίο εμβολιαζόμαστε τη Προηγούμενη μέρα έγιναν κάποιες δραστηριότητες.

Αρχικά μέσα από σκίτσα που έφτιαχνε η δασκάλα μας ενώ μας εξηγούσε τι συμβαίνει,  καταλάβαμε όπως αποδείχθηκε καλά τι είναι το εμβόλιο και για ποιο λόγο εμβολιαζόμαστε.



Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ιστορία που μας παρουσίασε ο Πιπίνος ο αγαπημένος μας φίλος.

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα σχολείο για ζώα οι μαθητές έμαθαν από το δάσκαλο -λιοντάρι πως θα έρθει ο γιατρός για να τους κάνει εμβόλιο.





Ένα μικρόβιο ήρθε και προσπάθησε να τους πείσει πόσο πολύ πονάει και να μην το κάνουν. Με την παρότρυνσή μας όμως τα ζώα διώχνουν το μικρόβιο.




Όταν έρχεται ο γιατρός με τη βοήθειά μας τους εξηγεί πόσο σημαντικό είναι για την υγεία τους και τους πείθει να εμβολιαστούν. Μετρούσαν ως το δέκα και τέλος!!!


 Τώρα είναι όλα τα ζώα - μαθητές είναι δυνατοί και διώχνουν το μικρόβιο.

 Τέλος θυμηθήκαμε ποια άλλα μας βοηθούν να θωρακιστούμε από τα μικρόβια και συμπληρώσαμε ατομικό φύλλο εργασίας διαφοροποιημένης δυσκολίας.



Παιχνίδι στην kidιpedia για τα εμβόλια.