Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κόκκινη Κλωστή ... Τραγουδά ένα βιολί....




Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, μετά από πρόσκληση μας, επισκέφτηκε η κ. Γραμματικάκη τα νηπιαγωγεία του σχολικού μας συγκροτήματος. Ήταν μια ξεχωριστή, ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εμπειρία, ένα ταξίδι γνώσης στη χώρα της χαράς.





Η κυρία Μαριβίτα Γραμματικάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική (βιόλα) με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών και το 1983 διορίστηκε στην ορχήστρα του Γ΄ προγράμματος της ΕΡΤ. Το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής και από το 2002 διδάσκει βιόλα στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με την έρευνα και το γράψιμο κειμένων παιδικών εκπομπών για την ελληνική τηλεόραση δίπλα στην Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε επίσης την παρουσίαση της εκπομπής «Ο κόσμος της Μουσικής». 

Τις προηγούμενες μέρες μελετήσαμε βιβλία της κ. Γραμματικάκη που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και ετοιμαστήκαμε για την ξεχωριστή εμπειρία.

Την ημέρα της συνάντησης, μάθαμε ότι η δημιουργία ενος βιβλίου ξεκινάει από τη καρδιά  και φτάνει στο χέρι και στη πένα του συγραφέα. Μετά κάναμε φωνητικές ασκήσεις, ασκήσεις  ενδυνάμωσης της ομάδας και καταλήξαμε μαγεμένοι από τη μουσική του βιολιού να γίνουμε οι ήρωες - μουσικοί ενός μουσικού παραμυθιού.







 Ευχαριστούμε κ. Γραμματικάκη για αυτό το ταξίδι.